Μένουμε ασφαλείς @Skopelos Holidays Hotel & Spa

 

Στο “Skopelos Holidays Hotel & Spa”, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Παρακολουθούμε στενά τις κατευθυντήριες γραμμές των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε λάβει όλα τα  μέτρα ασφαλείας, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τόσο στη διαμονή όσο και στα επισιτιστικά τμήματα.

Πέραν όλων των μέτρων που λαμβάνουμε για την ασφάλειά σας, σημαντική είναι η κατανόηση και η δική σας προσπάθεια για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας της υγείας όλων μας.

 

Υποδοχή του Ξενοδοχείου – Διαδικασία Check In

Κατά την είσοδο του πελάτη στο κατάλυμα, πραγματοποιείται:

  • Aντισηψία των χεριών μέσω ηλεκτρονικής – ανέπαφης συσκευής
  • Θερμομέτρηση μετώπου
  • Ανέπαφο Check-In: Το ξενοδοχείο έχει υιοθετήσει την πρακτική του ανέπαφου Check-in μέσω ψηφιακής εφαρμογής. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία συμπληρώνονται από τον πελάτη σε ψηφιακή φόρμα με αποτέλεσμα την μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία των πληροφοριών.
  • Εφαρμόζουμε την υποχρεωτική διεύρυνση διάρκειας Check-out και Check-in μεταξύ των διαμονών (Check out μέχρι τις 11.00 πμ και Check in από τις 3.00 μμ).

Στην Υποδοχή του καταλύματος έχουν εγκατασταθεί και προβλεφθεί:

α) Ειδικός εξοπλισμός (medical kit), όπως γάντια, απλές χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, καθαριστικά μαντηλάκια, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα, θερμόμετρο laser.

β) Προστατευτικές κάθετες επιφάνειες (plexiglass) μεταξύ των πελατών και του προσωπικού.

γ) Κυτία προμήθειας απολυμαντικών, μασκών και γαντιών για τους πελάτες σε περίπτωση που το ζητήσουν.

Τα κλειδιά των δωματίων παραδίδονται κατόπιν απολύμανσης με ειδική ηλεκτρονική συσκευή. Τα τηλεχειριστήρια παραδίδονται από την Υποδοχή απολυμασμένα και αποστειρωμένα εντός καλυμμάτων μίας χρήσης. Τα ενημερωτικά έντυπα είναι τοποθετημένα σε προθήκες και παραλαμβάνονται απευθείας από τους πελάτες.

 

Μέτρα Φυσικών Αποστάσεων

Οι επισκέπτες ενημερώνονται ώστε να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5μ. από άλλους επισκέπτες που δεν ταξιδεύουν μαζί τους όταν στέκονται στην Υποδοχή ή κυκλοφορούν στους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος. Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, έχουν τοποθετηθεί επιδαπέδιες σημάνσεις προς τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

 

Κοινόχρηστοι Χώροι

Η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης έχει αυξηθεί σε όλους τους χώρους με έμφαση στις επιφάνειες συχνής επαφής, όπως, Υποδοχή, χειρολαβές θυρών, κοινόχρηστες τουαλέτες, κλειδιά δωματίου, κιγκλιδώματα σκάλας, επιφάνειες τραπεζαρίας και καθιστικοί χώροι. Συνιστάται ιδιαίτερα σε όλους τους πελάτες η χρήση του W.C. στο δωμάτιό τους και όχι των κοινόχρηστων τουαλετών. Συσκευές απολύμανσης χεριών είναι τοποθετημένες σε όλες τις εισόδους του ξενοδοχείου, τη ρεσεψιόν, τους κοινόχρηστους χώρους και την πισίνα.

 

Κουζίνα – Εστιατόριο – Μπαρ

Οι χώροι της κουζίνας, του εστιατορίου και του μπαρ λειτουργούν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Στην είσοδο του μπουφέ παρέχεται απολυμαντικό μέσο χεριών και γίνεται έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες. Κατά το σερβίρισμα στο μπουφέ είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων.

 

Λειτουργία Κολυμβητικής Δεξαμενής (Πισίνας)

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης, η κολυμβητική δεξαμενή λειτουργεί βάσει συγκεκριμένων κανόνων χλωρίωσης, ρύθμισης Ph, απολύμανσης. Οι ξαπλώστρες, καρέκλες, σεζλόνγκ, απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και τοποθετούνται σε απόσταση 1,5m μεταξύ τους. Μέγιστο επιτρεπόμενο όριο χρήσης πισίνας: 15 λουόμενοι.

 

Δωμάτια του Καταλύματος

Τα δωμάτια καθαρίζονται σύμφωνα με τις προβλέψεις των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Τήρηση προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ 6632/2021 (ΦΕΚ Β’ 1632/21.04.2021). Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε επιφάνειες συχνής επαφής (πχ. πόμολα, τραπέζια, κομοδίνα, κλπ). Ο καθαρισμός των κλιματιστικών είναι τακτικός και πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

Προϊόντα & Πρωτόκολλα Καθαρισμού & Απολύμανσης

Το ξενοδοχείο μας χρησιμοποιεί εγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού έναντι ιών και βακτηρίων και εφαρμόζει τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

Εκπαίδευση και Υποχρεώσεις Εργαζομένων

Το “Skopelos Holidays Hotel & Spa” είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που έλαβε την επίσημη κρατική πιστοποίηση “Health First”, η οποία αποδεικνύει ότι το ξενοδοχείο τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου. Όλο το προσωπικό του καταλύματος έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

Το “Skopelos Holidays Hotel & Spa” συνεργάζεται με ιατρό, ο οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19. Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα την Διεύθυνση του καταλύματος.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Χώρα Σκοπέλου

Τηλέφωνο: +30 24240 22222

Ασκληπιείο Σποράδων – Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Σποράδων Ιατρική Ε.Π.Ε.Χώρα Σκοπέλου – Κεντρική Πλατεία Πλάτανος

Τηλέφωνο: +30 24240 22252

Τσαρπαλάς Γιώργος – Οδοντιατρείο

Χώρα Σκοπέλου 

Τηλέφωνο: +30 24240 22208

Σκλάβου Ρηγίνα – Παιδίατρείο

Χώρα Σκοπέλου

Τηλέφωνο: +30 24240 24434

Αλεξάνδρα Πολύζου/Πουρναρά & Σπύρος Α. Πουρναράς – Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Μικροβιολόγος και Βιοπαθολόγος

Χώρα Σκοπέλου

Τηλέφωνο: +30 24240 24555, +30 24240 76650

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Ραμαντάνης Φίλιππος Γ.

Χώρα,  Άνωθεν Λιμένα, Σκόπελος – Κεντρική Πλατεία Πλάτανος

Τηλέφωνο: +30 24240 22252

Τσαρπαλάς Δημήτριος Ι.

Περιφερειακή Οδός Σκοπέλου, Σκόπελος

Τηλέφωνο: +30 24240 23686

Πετροπούλου Ειρήνη

Χώρα, Έναντι Κεντρικού Λιμένα – Πλησίον Κτιρίου Ξενία, Σκόπελος

Τηλέφωνο: +30 24240 222378

Μαντάς Γεώργιος Χ.

Νέο Κλίμα, Σκόπελος

Τηλέφωνο: +30 24240 27998