...

Βιολογικός Λαχανόκηπος και Βοτανόκηπος του Ξενοδοχείου μας

Περιηγηθείτε ανάμεσα σε χρώματα και αρώματα της Σκοπελίτικης γης

Η Σκόπελος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αποτελεί ένα καταπράσινο νησί και το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από παρθένο πευκοδάσος. Εκτός από τα κατάφυτα, ανάγλυφα τοπία και τις εξωτικές παραλίες, που αποτυπώνουν τον υπέροχο συνδυασμό του γαλάζιου με το πράσινο, η εύφορη αυτή γη της Σκοπέλου είναι γνωστή από την αρχαιότητα και για τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της.

Αυτό τον πλούτο προσπαθούμε να συνθέσουμε σε μια γωνιά του ξενοδοχείου μας, δημιουργώντας έναν κήπο βιολογικών μυρωδικών και βοτάνων. Αυτός ο πολύχρωμος και ευωδιαστός χώρος του ξενοδοχείου περιλαμβάνει βασιλικούς, δεντρολίβανα, μαντζουράνες, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο και λουίζες. Επιπλέον, αναβιώνοντας την παράδοση του λαχανόκηπου των Σκοπελίτικων αρχοντικών, στο Skopelos Holidays Hotel & Spa ξεκινήσαμε από φέτος να καλλιεργούμε και τα δικά μας λαχανικά. 

Ο βιολογικός λαχανόκηπος  περιλαμβάνει ντοματιές, κολοκυθιές, πιπεριές και άλλα καλοκαιρινά κηπευτικά, μαζί με κατηφέδες και αρωματικούς βασιλικούς. Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι θα έχουμε την πρώτη μας σοδειά. Ανάλογα με τον όγκο της παραγωγής μας θα εισάγουμε σταδιακά τα βιολογικά μας προϊόντα στο μπουφέ του πρωινού. Αναζητείστε τα αντίστοιχα ταμπελάκια και απολαύστε τις αγνές γεύσεις που απλόχερα προσφέρει η Σκοπελίτικη γη και αποτελούν την ιδανική βάση για τις παραδοσιακές συνταγές της Σκοπέλου.

Για λόγους προστασίας του κήπου μας, μπορείτε να τον επισκεφτείτε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Ρωτήστε τη ρεσεψιόν για τις ώρες που μπορείτε να τον επισκεφτείτε και, εάν το επιθυμείτε, ίσως μπορέσετε μαζί με τον κηπουρό μας να συμμετάσχετε στο πότισμα, τη φροντίδα και τη συγκομιδή.

Τα βότανα του κήπου μας

και οι ιδιότητές τους

Δεντρολίβανο

Διεγερτικό, τονωτικό, αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Δυόσμος

Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντιμυκητισιακό, βοηθά στα προβλήματα πέψης

Βασιλικός

Αντικαταθλιπτικό, αντιεμετικό, αντισηπτικό, τονωτικό, καταπραΰνει τη φαγούρα

Ρίγανη

Αντιβιοτικό για βήχα και κρυολόγημα, καταπραΰνει τους ρευματισμούς, τον πονόδοντο και τους μυϊκούς πόνους

Θυμάρι

Αντισηπτικό, αντιβιοτικό, διεγερτικό, δυναμώνει την καρδιά

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.